Een toerist uit Israel is deze week in Parijs gearresteerd nadat hij met zijn drone uitgerust met camera opnames maakte boven de bekende Notre Dame kathedraal in de Franse hoofdstad.

Boete

Na een nacht te hebben doorgebracht in een Franse cel werd de 24-jarige Israeliër weer op vrij voeten gesteld, maar wel vergezeld met een bekeuring van 400 euro voor het illegaal vliegen met een drone boven één van de bekendste toeristische trekpleisters van Parijs.

Notre Dame

De drone-piloot stuurde zijn drone woensdagochtend het luchtruim in boven de bekende Gotische kathedraal. Nadat de drone uitgerust met een GoPro-camera boven de Notre Dame zweef, navigeerde de piloot zijn onbemande vliegtuigje in de richting van Hôtel-Dieu en een nabijgelegen politiebureau.

Politie

De Franse politie lokaliseerde de drone-piloot nadat zij de drone zagen op een bewakingscamera. Toen de dienders arriveerden op de plek van de bewuste drone-piloot, vertelde de toerist dat hij niet bewust was van het drone-verbod in Parijs. Naar eigen zeggen was de toerist enkel opnames aan het maken voor privé doeleinden.

Arrestaties

De arrestatie van de drone-piloot is niet de eerste in Frankrijk. In februari werd een lid van het Franse Vreemdelingenlegioen in Parijs aangehouden nadat hij met zijn drone opnames maakte van de Eiffeltoren. In dezelfde maand werd in Nancy een tiener gearresteerd die een drone gebruikte om opnames te maken van bekende historische plekken in de Franse stad.

2 Reacties

  1. Frank

    Kreeg hij zijn drone terug?

  2. admin

    Helaas is het niet bekend of de toerist na arrestatie zijn drone heeft teruggekregen. Ook na enig speurwerk hebben we niet kunnen achterhalen of de drone al dan niet in beslag is genomen.

Plaats een reactie