Het Amerikaanse leger gaat volgend jaar twee grote zeppelins inzetten om het luchtruim boven Washington DC te beschermen tegen raketten en drones. De ruim 70 meter lange zeppelins zweven op een hoogte van 3 kilometer boven de Amerikaanse hoofdstad.

Radars

De zeppelins zijn uitgerust met twee gigantische radars, die vliegende objecten zoals drones en rakketten in een straal van 500 kilometer rond Washington DC kunnen ontdekken.

Kabelballonnen

De enorme gevaartes zitten met lange kabels vast aan betonblokken op de grond. Hierdoor blijven de enorme kabelballonnen altijd op dezelfde plek hangen. Het is dus eigenlijk niet een echte zeppelin maar een kabelballon in de vorm van een zeppelin.

Privacy

Privacy-advocaten hebben het Amerikaanse leger en de stad Washington DC voor de rechter gesleept om erachter te komen of de zeppelins gebruikt worden voor observatie van de inwoners van Washington. In de omschrijving van het project zijn grote delen onleesbaar om de exacte functies van de radar geheim te houden maar het leger ontkent dat de radars inwoners van Washington in de gaten houdt.

Proef

De proef met de zeppelins begint volgend jaar boven Washington. In deze timelaps video is te zien hoe de zeppelin opgeblazen wordt.

0 Reacties

    Plaats een reactie