De Amerikaanse marine heeft haar stukje meest recente drone-technologie onthuld na een succesvolle periode van testen onder water.

GhostSwimmer

GhostSwimmer is ontworpen voor onderwater-surveillance en is gemodelleerd als een Blauwvintonijn vis om zich feiloos te mengen met het onderwaterleven.

Silent Nemo

Bijgenaamd Silent Nemo, de spy-drone is voorzien van zwemvliezen, staart en een realistisch uitziende neus. De onbemande onderwaterdrone weegt ongeveer 45 kilo en werkt tot dieptes van maximaal 90 meter onder het wateroppervlak.

Missies

De Amerikaanse marine hoopt dat de drone effectief kan worden gebruikt voor het scannen van de rompen van schepen en het uitvoeren van geheime missies. onderwaterdrone-amerikaanse-marineonderwaterdrone-amerikaanse-marine

Grote waarde

Michael Rufo, directeur van Boston Engineering Advanced Systems Group, verklaarde dat hij gelooft dat de drone van grote waarde voor de marine zal zijn: "GhostSwimmer zorgt ervoor dat de marine meer succes zal hebben tijdens een grotere diversiteit aan verschillende missies terwijl duikers en zeilers in veiligheid blijven." Rufo voegde eraan toe: "Het zwemt net als een vis en beweegt op natuurlijke wijze haar staartvin heen en weer. Het toestel is een ingenieuze combinatie van onbemande systemen engineering en unieke voortstuwing- en controle-mogelijkheden."

Niet de eerste

Dit is niet de eerste visachtige onderwaterdrone. In 2013 ontwikkelden wetenschappers van de National University of (NUS) Department of Electrical & Computer Engineering Singapore al een robot karper. De robot kon de bewegingen van een echte karper nabootsen en is energiezuiniger dan andere autonome onderwatervoertuigen.

0 Reacties

    Plaats een reactie