MAP Traffic Management werkt samen met Dutch Drone Company om kruispunten in Nederland verkeerskundig in beeld te brengen. MAPtm analyseert de beelden op kruispuntafwikkeling, gevaarlijke verkeerssituaties, het gedrag van het verkeer en eventuele kruispunt optimalisaties.

Handig instrument

De luchtopnamen met drones bieden een interessante aanvulling op de schouwingen door verkeerskundigen vanaf de grond en data analyses van achter de computer. Dutch Drone Company verzorgt de professionele beelden met een drone, volledig conform de huidige wet- en regelgeving.

Bewerking

Door middel van video opnames met drones krijgen verkeerskundigen meer zicht op de verkeersafwikkeling in een wijk of op een kruispunt, zijn nieuwe eigenschappen van verkeersstromen te zien en wordt het individuele gedrag van automobilisten beter in kaart gebracht. Aan de hand van de videobeelden worden verschillende analyses en studies uitgevoerd. Er wordt hierbij gekeken naar het verkeersgedrag van automobilisten, de werking van verkeerslicht in combinatie met aansluitende wegen en andere kruispunten en wordt de drukte op het kruispunt en de wachttijden voor de automobilist in kaart gebracht. verkeerslichten_verkeersanalyse_dutch_drone_company_maptmverkeerslichten_verkeersanalyse_dutch_drone_company_maptm

Uitkomsten

Op basis van de analyse van de drone beelden, worden concrete verbetervoorstellen geformuleerd voor het verbeteren van de verkeerskundige werking van het kruispunt en van de verkeersregeling. Dit kan leiden tot fysieke aanpassingen van het kruispunt, een andere belijning of het creëren van meer opstelvakken. Maar ook het regelprogramma (de software) van het verkeerslicht kan op basis van de bevindingen worden aangepast. Uiteindelijk resulteert dit pakket aan maatregelen in een betere bereikbaarheid en veiligheid van het kruispunt of een wijk. Aanpassingen die zonder het gebruik van drone beelden wellicht niet of pas veel later zouden worden gerealiseerd.

Natuurfilm

De Dutch Drone company werkt ook samen met regisseur Markt Verkerk aan de opnames voor een nieuwe natuurfilm ‘Holland, natuur in de delta’. In deze film wordt met een drone een reconstructie gemaakt van de vlucht van een zeearend.

0 Reacties

    Plaats een reactie