Dat drones een belangrijke toevoeging in ons leven kunnen zijn bewijst het verhaal van Henry Evans. In 2002 sloeg het leven van Evans totaal om toen hij een beroerte kreeg waardoor hij verlamd raakte en bijna al zijn vermogen om te bewegen kwijt raakte. Elf jaar later heeft Evans door het gebruik van een drone een nieuwe vorm van mobiliteit gekregen.

Robots for humanity

Robots for humanity is een project waarin er wordt gekeken naar de behoeften van gehandicapten en daarbij wordt een technologische oplossing gezocht. Het voorzien in levensbehoeften door technieken te koppelen aan deze behoeftes is wat het project zo mooi maakt. henry_evans_robots_for_humanity_drones_charles_kemphenry_evans_robots_for_humanity_drones_charles_kemp

Surrogaat

Het begon voor Evans toen hij Charles Kemp op CNN een robot zag demonstreren. Hij besloot contact op te nemen met Kemp en startte het Robots for humanity project. Twee jaar lang werkte ze aan een manier om de robot te gebruiken als surrogaat lichaam voor Evans. scheren_henry_evans_robots_for_humanity_dronesscheren_henry_evans_robots_for_humanity_drones Voor het eerst in 10 jaar kon Evans zichzelf weer scheren, deelde hij tijdens Halloween snoep uit aan kinderen en kon hij zelf zijn koelkast open maken.

Drones

Evans maakte de vergelijking met de mens en de auto. Wil een mens 60 mijl per uur afleggen dan heeft hij daar een auto voor nodig. Sinds de geboorte lijden we al aan de tekortkoming niet zelf te kunnen vliegen. Drones kunnen net als auto’s mensen hierin voorzien.

Zelf naar buiten

Door een speciale interface in een webbrowser die met zijn hoofd bestuurd kan worden, lukt het Evans om de drone te besturen. Met een beetje oefening lukte het Evans de drone te besturen in en rondom zijn huis. Hij kon hierdoor in zijn eigen tuin kijken en kon hij de vruchten in de tuin zien groeien. Evans kon zelfs zijn zonnepanelen op het dak inspecteren. webinterface_drone_besturing_henry_evans_robots_for_humanity_droneswebinterface_drone_besturing_henry_evans_robots_for_humanity_drones

Oculus Rift

Een speciaal gemodificeerde Oculus Rift virtual reality bril maakt het voor Evans nog makkelijker om de drone te besuren. oculus_rift_henry_evans_robots_for_humanity_dronesoculus_rift_henry_evans_robots_for_humanity_drones

Technologie

De technologieën kunnen mensen met een handicap helpen om weer naar buiten te kunnen en de wereld te verkennen. Waar gehandicapten hetzelfde kunnen doen als ieder ander en misschien zelfs wel beter.

Droom

“Het is aan ons, aan ons allemaal, om te beslissen hoe drones worden gebruikt. Voor goed of voor kwaad, voor het vervangen van mensen of om mensen beter te maken om ons meer te kunnen laten doen en genieten. Ons doel met robots is om met het mentale vermogen van iedereen de wereld toegankelijker te maken voor mensen als mij over de hele wereld. Wanneer iedereen helpt kan deze droom realiteit worden”, zegt Evans.

TEDTalks

Vorig jaar was Evans te gast bij een conferentie van TED.

3 Reacties

  1. Alex

    Hoe kun je drone techniek op deze manier nou niet omarmen? Ge-wel-dig!

  2. Mark

    Goed initiatief!

  3. bhatman

    handig deze drones :)

Plaats een reactie