Leerlingen uit de tweede klas HAVO en VWO van het Bonaventuracollege in Leiden en het Groene Hart Lyceum in Alphen aan den Rijn doen mee aan een landelijke wedstrijd waarin techniek en kunst gecombineerd worden. Volgende maand bepaalt de jury wie er naar de finale gaan.

Ideeën

Op het Bona hebben leerlingen een plan bedacht voor de aanleg van waterbanen door de stad. Vervoer vindt plaats door middel van elektrische bootjes, waardoor het autoverkeer afneemt. Bij hevige regen vangen de waterbanen de regen op waardoor wateroverlast wordt voorkomen.

Drones

Andere leerlingen maken plannen voor een ondergronds wegennetwerk, en voor multifunctioneel gebruik van gebouwen: mensen hoeven minder te reizen als de kinderopvang in hetzelfde pand zit als waar zij werken. Bonaleerlingen bedachten ook het idee voor drones die afvalstoffen in de lucht opnemen, die werken op zonne-energie.

Water

Alphense leerlingen ontwierpen een opvouwbaar en verplaatsbaar huis als oplossing voor ruimtegebrek. Andere Groene Hartleerlingen willen warm water onder wegen laten stromen zodat deze in de winter niet glad worden.

1 Reacties

  1. Rahadi Karni

    Om het aanbrengen van nieuwe galerijbeplating op de 10 verdiepingen hoge flatgebouw aan het Van Vollenhovenplein in Leiden op film vast te laten leggen zoek ik een drone piloot die dat kan doen. Het werk duurt 5 weken, vanaf volgende week, en het zou aardig zijn als het monteren per verdieping 10 minuten per dag zou kunnen worden vastgelegd. De film zou eind september gemonteerd moeten zijn. Graag hoor ik van u, met vriendelijke groet, R.S. Karni Van Vollenhovenplein 68 2313EC Leiden

Plaats een reactie