Het team achter het zonnevliegtuig Solar Impulse doet momenteel onderzoek naar een nieuwe drone die in de toekomst de satelliet kan vervangen. De onderzoekers zijn al bijna in de productiefase maar maken eerst hun tocht om de wereld af met hun Solar Impulse 2.

Project

Piloot André Borschberg en zijn team bereikte vorig jaar met de Solar Impulse 2 het eiland Hawaï. In april maken zij hun tocht om de wereld af in het zonnetoestel, maar momenteel denken zij ook al aan een vervolgproject. De opgedane kennis gaan zij gebruiken voor de ontwikkeling van een drone.

Zonnecellen

Door een drone met zonnecellen uit te rusten kan deze maandenlang in de lucht rondvliegen. Het team werkt dan ook aan een grote drone met een spanwijdte van 30 tot 50 meter die ongeveer 50kg weegt. De drone zou een prima vervanging kunnen zijn voor de huidige satellieten die in de ruimte rondzweven.

Drone vs satelliet

Het voordeel van een drone in plaats van een satelliet is dat een drone geen enorme raketten nodig heeft en grote hoeveelheden fossiele brandstoffen om de lucht in geschoten te worden. Aangezien een drone, met als enige energiebron de zon, makkelijker opstijgt en land, kan deze eens in de zes maanden een stop maken om weer voorzien te worden van de meest recentelijke technologische snufjes. Hierdoor blijft je drone-satelliet altijd up-to-date en worden er veel kosten bespaard.

Efficiënter

Onbemande luchtvaartuigen zijn een stuk lichter en efficiënter. De drones kunnen een periode van 6 maanden op een hoogte van 20.000 meter vliegen. Ver boven het normale vliegverkeer. Borschberg verwacht niet dat de drones binnen een jaar al de lucht in gaan, maar eerder in 3 tot 5 jaar.

Facebook internet-drone

De drone satellieten kunnen in de toekomst op deze hoogte nog een andere drone tegenkomen. Social media gigant Facebook werkt namelijk ook aan een drone op zonnecellen. Een grote internet drone van Titan Aerospace moet ervoor zorgen dat iedereen op de wereld van een goed werkende internetverbinding wordt voorzien. gaan-drones-in-de-toekomst-satellieten-vervangen-facebook-internet-titan-aerospace-2016gaan-drones-in-de-toekomst-satellieten-vervangen-facebook-internet-titan-aerospace-2016

0 Reacties

    Plaats een reactie