Ga je wel eens naar Flevoland om mooie dronebeelden te maken van de natuur daar? Dan moet je binnenkort net wat meer oppassen, want de No-Fly Zone van de provincie wordt een stukje groter. Dit in verband met de toekomstige uitbreiding van Lelystad Airport.

Uitbreiding

Dronepiloten mogen binnenkort niet meer vliegen boven een groot deel van de provincie Flevoland. Door een uitbreiding van Lelystad Airport in de toekomst bereid men een grotere no-flyzone voor drones rondom het vliegveld. De maatregel zal vanaf 7 november 2019 van kracht zijn.

Agrarische sector

Bedrijven die gecertificeerd zijn mogen nog wel vliegen boven het gebied. Met name de agrarische sector maakt daar nu al gebruik van. "We gebruiken drones voor het verzamelen van data over onze gewassen en de grond", zegt Arnold Michelsen van LTO Noord. "Dat gebeurt met infrarood en daar schakelen we gecertificeerde bedrijven voor in", vertelt hij aan Omroep Flevoland. Die maakten ook een kaart van de nieuwe zone.

No-Fly Zone Flevoland binnenkort uitgebreid

Regels

De bedrijven moeten zich wel aan een aantal regels houden. Dronepiloten die namens deze bedrijven gaan vliegen, dienen in het bezit te zijn van een kwalificatie. Daarnaast dienen zij een vluchtplan vooraf in te dienen en moeten ze ten alle tijde radiocontact onderhouden met de verkeerstoren. Het is verboden om hoger te vliegen dan 45 meter.

No-Fly zones

In Nederland is het verboden om in de buurt van Schiphol en andere plekken met veel vliegverkeer komen. Niet alleen vliegvelden, maar ook landingsplekken voor politie- en traumahelikopters behoren tot deze zogenaamde no-fly zones. Controleer altijd de regels voordat je ergens gaat vliegen.

No-Fly Zone Flevoland binnenkort uitgebreid

Start

Wanneer de uitbreiding van het vliegveld gereed is, is nog niet bekend. Ondanks dit feit gaat de nieuwe No-Fly Zone wel vanaf 7 november 2019 in.

Foto: Omroep Flevoland

0 Reacties

    Plaats een reactie