Via crowdfundingsplatform Cinecrowd is het nu mogelijk om de documentaire 'Ghetto Dino' te sponsoren.

Documentaire

'Ghetto Dino' is een geplande documentaire over Dino Joghi, een droneracer die staat voor een lastige keuze in zijn leven. Kiest hij voor passie of zekerheid?

Steun de dronerace documentaire 'Ghetto Dino'

Ghetto Dino

De hoofdpersoon is Dino Joghi, in de sport beter bekend als 'Ghetto Dino'. Dino is anders dan de anderen in deze sport. Hij is de enige Surinaamse jongen met 'swag' in deze nieuwe sport en dat valt op.

Dino Joghi

Zijn uiterlijk is niet het enige dat opvalt, want Joghi's vliegkunsten blijven ook niet onopgemerkt. In 2016 domineerde de Amsterdammer menig dronerace en vloog hij het Nederlandse team naar een vierde plek tijdens de World Drone Prix 2016 in Dubai. Vanwege deze prestatie mocht hij aanschuiven bij Jeroen Pauw om te praten over zijn prestatie en snelgroeiende sport.

Steun de dronerace documentaire 'Ghetto Dino'

Regisseur

De documentaire is een initiatief van Jack Westerlaken. De Nederlandse filmmaker ontmoette Dino Joghi vier jaar geleden tijdens een dronerace en werd gegrepen door deze nieuwe sport.

"Nieuwe sporten zijn schaars. Het interessante aan dit onderwerp is dat je als filmmaker niet zo snel stuit op een nieuwe sport", vertelt Westerlaken. "De band die ik heb opgebouwd met Dino is zeer hecht. Al zo'n 3 a 4 jaar film ik zijn stappen in zowel zijn privé als zakelijke leven."

Steun de dronerace documentaire 'Ghetto Dino'

Post-productie

Na jaren van filmen is het moment van 'post-productie' bijna aangebroken. Hier wordt de film in elkaar gezet. Naast deze montage moet er ook een geluidsmix gemaakt worden en de kleurcorrectie worden gedaan. Hiervoor ontbreekt budget en vandaar deze crowdfundingsactie.

Cinecrowd

De inzamelingsactie verloopt via de website Cinecrowd, een crowdfundingsplatform speciaal voor filmmakers die samen met het publiek hun film willen financieren. Tot 18 oktober 2019 kun je een bijdrage leveren aan 'Ghetto Dino' met een gift vanaf 10 euro. Voor financiële steun vanaf 50 euro zijn er leuke beloningen zoals tickets voor de première, bijwonen van een training van Dino of zelfs een vermelding in de aftiteling!

0 Reacties

    Plaats een reactie