Dennis Mennema uit Minnertsga is zaterdag in Assen gekroond tot Nederlands Kampioen Drone Race 2019. De 19e-jarige Fries wist dit seizoen als grote klassementswinnaar te eindigen.

Ranking #7

Op zaterdag 5 oktober 2019 vond de laatste ranking plaats van het outdoor-seizoen van NK Drone Race 2019. In totaal bestond het seizoen uit 7 verschillende rankings met de race in Assen als grote afsluiter. De wedstrijd vond plaats op het bekende TT Circuit in Assen.

Dennis Mennema (DroneDFPV) is Nederlands Kampioen Drone Race 2019

Racetrack

De hoofdbaan van het circuit - inclusief de tribune - was versierd met opblaasbare poorten, vlaggen en een 'dive gate'. De levensgrote obstakels vormden samen een racebaan die de droneracers moesten afleggen in een zo'n snel mogelijke tijd. De racers met de snelste tijden verdienen punten voor het klassement.

Dennis Mennema (DroneDFPV) is Nederlands Kampioen Drone Race 2019

Winnaars

Na de kwalificatierondes is het tijd voor de eliminatierondes waarin de droneracers in een afvalstrijd bepalen wie de winnaars van de dag zijn en de podiumplaatsen mogen innemen. Het podium van ranking #7 in Assen kent de volgende winnaars:

1. Dennis Mennema (DroneDFPV)
2. Niels Meerdink (Nelis FPV)
3. Andreas Klein (Andreas FPV)
4. Andrzej Krasny (SirCrashaLot)
5. Walter Kort (Kort door de bocht)
6. Mitchell Hoek (FPV Biggie M)

Dennis Mennema (DroneDFPV) is Nederlands Kampioen Drone Race 2019

Nederlands Kampioen

Met deze laatste wedstrijd van het outdoor-seizoen van NK Drone Race 2019 is ook het eindklassement bekend. Na zeven rankings (waarvan 1 afgelast) is Dennis Mennema (DroneDFPV) de grote winnaar van het 2019-seizoen. De 19-jarige droneracer uit het Friese Minnertsga gaat niet alleen naar huis met de grootste troffee en de meeste prijzen, maar draagt voor eeuwig de titel Nederlands Kampioen Drone Race 2019.

Dennis Mennema (DroneDFPV) is Nederlands Kampioen Drone Race 2019

3 Kampioenen

Op de tweede plaats van het eindklassement staat Niels Meerdink (Nelis FPV) uit Deventer, die vorig jaar Nederlands Kampioen werd. Grappig genoeg staat op plek 3 de Nederlands Kampioen van het jaar ervoor: Andrzej Krasny (SirCrashaLot).

DroneDFPV

Onder de bijnaam 'DroneDFPV' laat Dennis Mennema tijdens iedere dronerace altijd een onvergetelijke indruk achter. De jonge Fries behoort tot de snelste droneracers van Nederland en weet vrijwel altijd een podiumplaats te bemachtigen. Vorig seizoen pakte Mennema eveneens de meeste punten in het klassement van het Nederlands Kampioenschap, maar door een andere finale-structuur ging de prijs op het laatste moment aan zijn neus voorbij.

Vorige maand deed Mennema mee aan een internationale dronerace in Turkije waar vele internationale toppers meevlogen. De Nederlander pakte de tweede plaats tijdens de TDL race in Antalya.

Dennis Mennema (DroneDFPV) is Nederlands Kampioen Drone Race 2019

KNVvL

Het Nederlands Kampioenschap Drone Race is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) in samenwerking met alle aangesloten vliegverenigingen. Dit jaar wordt het kampioenschap eveneens ondersteund via Platform Droneracing Nederland, een samenwerking van verschillende dronerace-organisatoren zoals: Dutch Drone Squad, DronEvents, Team Blobfish, Team MRO en Total DroneXperience.

Dennis Mennema (DroneDFPV) is Nederlands Kampioen Drone Race 2019

0 Reacties

    Plaats een reactie