In een scene die zo uit Star Wars lijkt te komen heeft de Amerikaanse marine recent een heuse laser ingezet om een drone neer te halen. Het laserkanon is een experimenteel anti-drone wapen aan boord van een schip in de Stille Oceaan.

Solid-state laser

De Amerikaanse marine kondigde recent de test aan van het gebruik van een nieuwe solid-state laser om drones neer te halen. Deze bevindt zich aan boord van het transportschip de USS Portland. Het is de eerste test van een dergelijke laser, die voorlopig door het leven gaat als de LWSD (Laser Weapon System Demonstrator).

Testdoelwit

De laser haalde met een spectaculair schot een drone die als testdoelwit werd gebruikt binnen enkele seconden uit de lucht. Dit was het eerste gebruik van zo'n high-energy klasse solid-state laser, volgens de marine. "Met deze nieuwe geavanceerde mogelijkheid herdefiniëren we oorlog op zee voor de marine", zei een marineofficier in een persbericht.

Voordeliger

Het Amerikaanse leger streeft lasers na als een effectiever en economischer middel om het hoofd te bieden aan toekomstige bedreigingen die op de oorlogsschepen afkomen. Dergelijke lasers zijn namelijk een stuk voordeliger dan iedere keer raketten afvuren, aldus Northrup Grumman, ontwerper van het laserkanon.

Bron: Us Pacific via Twitter

0 Reacties

    Plaats een reactie