De toekomst van de drone-industrie wordt gekenmerkt door een combinatie van hardware en software-innovatie. Ondernemers van de hardware kant van drone-technologie hebben bewezen dat ze snel kunnen innoveren en brengen steeds betere producten op de markt.

Commercieel gebruik

Makelaars gebruiken drones om huizen te fotograferen. Wetenschappers zetten drones in om te vissen en de ontwikkeling van dieren in het wild te documenteren. Inspectiebedrijven maken gebruik van drones om kritieke infrastructuur te inspecteren, maar wat gebeurt er als een makelaar meerdere woningen tegelijk in kaart wil brengen of een wetenschapper wil tegelijkertijd meerdere gebieden onderzoeken?

Meerdere drones beheren

PixiePath is software dat ontworpen is om meerdere drones tegelijkertijd te beheren vanuit de cloud. Deze relatief nieuwe innovatie onderstreept dat de toekomst van drones ook wel degelijk ligt in de software die de onbemande vliegtuigen aanstuurt.

Cloud

PixiePath is ontworpen vanwege de opkomende vraag om meerdere drones te beheren. PixiePath oprichter Bryan Field-Elliot zegt: "Onze software maakt het mogelijk dat vloten van drones kunnen communiceren met de cloud om workloads zo efficiënt mogelijk te kunnen uitvoeren." Wat dat betekent is dat de drone - door middel van een 4G-uplink - taken en vluchtschema's ontvangt van de cloud en ook vluchtgegevens upload naar de cloud. pixiepath_software_dji_dronespixiepath_software_dji_drones

Concurrentie

PixiePath is niet de eerste software die een poging doet om de 'Microsoft' van de dronewereld te worden. Zo werken NASA en Airware aan een luchtverkeerssysteem voor drones en ontwikkelt Linux in samenwerking met diverse toonaangevende bedrijven uit de drone-industrie een opensource platform voor drones genaamd 'Dronecode'.

Integratie

PixiePath heeft aangegeven dat zij nu al rekening houden om andere systemen - zoals bijvoorbeeld NASA's luchtverkeerssysteem - te kunnen integreren in haar software. De PixiePath software maakt gebruik van een API zodat andere instrumenten en diensten naadloos kunnen worden geïntegreerd met de cloud-gebaseerde software.

Grote kansen

Field-Elliot ziet een grote markt voor dit soort management software, niet alleen in de VS, maar wereldwijd: "De wereldwijde markt biedt kans op miljarden dollars en PixiePath is gepositioneerd om drone-vloot-management diensten te kunnen leveren aan bedrijven en andere organisaties."

De software voor commerciële drones

PixiePath heeft haar software getest met hardware van DJI, 3DRobotics en drie andere drone fabrikanten in verschillende sectoren, variërend van film en televisie tot milieudiensten en inspecties. Het bedrijf is momenteel op zoek naar partners en als deze zoektocht slaagt dan zou PixiePath de eerste schaalbare beheer- en controle-oplossing voor commerciële drones kunnen worden. pixiepath-drones-magagement-softwarepixiepath-drones-magagement-software

Drone Expo 2014

Afgelopen weekend was PixiePath ook aanwezig met een beursstand op de Drone Expo 2014 in Los Angeles. De eerste editie van deze drone beurs werd onverwachts verstoord door een groep anti-drones demonstranten.

0 Reacties

    Plaats een reactie